کد مطلب: 193977
اشتغال يا تجملات امروزي، کدام‌يک سد راه ازدواج است؟
تاریخ انتشار : 1394/10/06 15:19:57
نمایش : 1602
مقوله ازدواج از سنت‌هاي الهي و پيامبر (ص) مي‌باشد به‌گونه‌اي که مي‌فرمايد ازدواج از سنت‌هاي و آيين من است، هر کس به آن پشت کند از من نيست؛ حال امروز چه شده که با توجه به مهم بودن ازدواج از سوي فرمان‌ها خداوند و اهل‌بيت (ع) در کشور ما خيلي کم‌رنگ شده است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از پايگاه خبري تحليلي قم فردا، اين روزها برخلاف زمان‌هاي قديم وقتي وارد جمع جوان‌ها مي‌شويم و از آن‌ها مي‌پرسيم که مجرد هستند يا متأهل؟ همه يک‌صدا مي‌گويند که مجرد؛ اما در سال‌هاي نه‌چندان دور گذشته کمتر جواني را مي‌ديديم که به سن 25 سالگي رسيده باشد و متأهل نباشد و تشکيل زندگي نداده باشد.

به‌راستي چرا جوانان ديگر همانند گذشته تن به ازدواج و تشکيل خانواده نمي‌دهند؟ چه بر سر جوانان حال آمده که تنهايي را بيشتر دوست دارند؟ و....

مقوله ازدواج از سنت‌هاي الهي و پيامبر (ص) مي‌باشد به‌گونه‌اي که مي‌فرمايد ازدواج از سنت‌هاي و آيين من است، هر کس به آن پشت کند از من نيست؛ حال امروز چه شده که با توجه به مهم بودن ازدواج از سوي فرمان‌ها خداوند و اهل‌بيت (ع) در کشور ما خيلي کم‌رنگ شده است.

از طرفي امروز با بيش از 11 ميليون جوانان دختر و پسر مجرد در کشور روبرو هستيم که هنوز ازدواج‌نکرده‌اند؛ اکنون بايد در پي دلايل و موانع ازدواج اين روزهاي جوانان باشيم تا ببينيم چه درصدي از مشکلات از سوي دولت و چه درصدي از مشکلات از سوي خانواده‌ها و خود جوانان مي‌باشد.

اين در حالي است که تغيير نگرش و ديد جوانان امروزي به مسائل اجتماعي، فرهنگي و.. خود به‌نوعي معضل براي شروع زندگي و تشکيل خانواده درآمده است؛ بايد اين‌گونه گفت که برخي موانع و مشکلات مانند نبود فرصت شغل از معضلاتي است که بايد دولت آن را رفع کند و برخي از موانع و مشکلات مانند جهيزيه، مهريه و سربازي از معضلاتي است که بايد خود زوجين آن را رفع کنند تا بتوانند به راحتي و سادگي تشکيل خانواده دهند.

بيکاري مهم‌ترين معضل جوانان براي ازدواج

يکي از موانع جوانان در راه ازدواج، بيکاري يا نداشتن امنيت شغلي است. امروزه با توجه به رکود اقتصادي جهاني، نرخ بيکاري در همه جوامع، به ويژه جوامع درحال‌توسعه ازجمله ايران افزايش‌يافته است. کاهش فرصت‌هاي شغلي در بخش دولتي و همچنين افزايش ميزان اشتغال زنان با حقوق و مزاياي پايين‌تر از مردان، موجب بيکاري بسياري از مردان جوان که نان‌آور اصلي خانواده محسوب مي‌شوند، شده است.

در همين بين هم برخي از جوانان با توجه به اينکه شغلي دارند اما به دليل نداشتن اطمينان از آينده شغلي خود و وجود ترس از بيکار شدن، تن به ازدواج نمي‌دهند.

مهريه و جهيزيه سنگين

برخي از خانواده‌ها و مخصوصاً خود زوجين به قدري خريد وسايل را سنگين و بالا در نظر مي‌گيرند که مجبور مي‌شوند با اين حقوق‌هاي امروزي چندين سال نامزد بمانند تا بتوانند جهيزيه موردنظر خود را تهيه کنند و يا تا چندين سال بعد از ازدواج بايد قسط‌ها و بدهي‌هاي جهيزيه و مراسم‌ها را بدهند و برخي از دختران به خاطر وجود مهريه بالا هيچ واهمه‌اي از فروپاشي زندگي ندارند و در زندگي به‌گونه‌اي رفتار مي‌کنند که باعث ايجاد مشکل در خانواده مي‌شود چراکه مهريه را پشتوانه محکمي براي خود مي‌دانند.

 ازدواج تحميلي و فاميلي

از ديگر موانع ازدواج، ازدواج تحميلي در بين خانواده‌ها مي‌باشد ازدواجي که پدرها براي فرزندان خود در نظر مي‌گيرند و يا از کودکي دختر و پسري را براي يکديگر در نظر گرفته‌اند و بايد دخترها و پسرها هم بدون چون و چرا قبول کنند بدون اينکه نظر آن‌ها پرسيده شود.

برخي از ازدواج‌هاي فاميلي هم به دليل شناخت کاذب از طرفين و نبود تحقيق مناسب و قرار گرفتن دختر و پسر در اقدام انجام‌شده، خانواده‌ها قرار مي‌گيرد؛ اين ازدواج‌ها در بيشتر مواقع به شکست منجر مي‌شود بدون اينکه طرفين در آن نقشي داشته باشند و يا خود بخواهند چراکه زوجين از ابتدا هيچ حسي به يکديگر نداشتند و هر چه هم در زندگي روبه‌جلو حرکت مي‌کنند به بن‌بست مي‌رسند.

عدم‌حمايت خانواده‌ها

با توجه به مشکلات امروزي جوانان، خانواده‌ها بايد از هر لحاظ فرزندان خود را کمک و ياري کنند تا تشکيل خانواده دهند چراکه اگر خانواده‌ها از فرزندان خود حمايت نکنند آن‌ها براي رسيدن به تمام ملاک‌هاي ازدواج بايد تا سن 30 تا 40 سالگي تلاش کنند که در اين سن دامنه انتخاب‌هاي آن‌ها کمتر و سخت‌تر مي‌شود و در برخي از موارد آن‌ها ديگر تن به ازدواج نمي‌دهند و دوست دارند به صورت مجردي زندگي کنند چراکه نيازي به جنس مخالف و تشکيل خانواده در خود احساس نمي‌کنند.

از همين رو معيارهاي همسرگزيني، اخلاق و رفتارهاي زوجين، شيربها، تجملات و تشريفات دست‌وپا گير، سختگيري در انتخاب، تحصيلات و... از ديگر عامل‌ها و موانع در ازدواج هستند که البته اين‌ها در رتبه‌ها پايين‌تري قرار دارند که در برخي از خانواده‌ها به وجود مي‌آيد.

از همين رو اهل‌بيت (ع) براي انجام فريضه مهم و ضروري ازدواج راهنمايي‌هايي کرده‌اند که امام صادق (ع) درباره اهميت توجه به ملاک‌هاي انتخاب همسر مي فرمايند: «خوب دقت کن که خودت را در کجا مي‌نهي و چه کسي را در مالت شريک مي‌گرداني و بر دين و اسرارت آگاه مي‌سازي.» و نيز فرمودند: «زن به منزله گردنبندي است که به گردن مي‌افکني، سپس مراقب باش که چه چيزي را به گردن مي‌افکني.»

علاوه بر اين ايمان و دين‌داري، عقل و هوش، اخلاق نيک، عفت و پاک‌دامن و شرافت خانوادگي ملاک‌هايي هستند که هم بايد در مردان باشد و هم در زنان و چنين نيست که تنها زنان بايد اين صفات و ويژگي‌ها و ملاک‌ها را دارا باشند و مردان از آن مستثنا شوند.

اين در حالي است که براي داشتن ازدواجي موفق لازم است، ملاک‌هاي منطقي و درستي در دست داشته باشيم که بهترين آن‌ها در آيات قرآن کريم و روايات معصومان (ع) بيان‌شده است که توجه به آن‌ها مي‌تواند زمينه‌ساز ازدواجي سالم و هدفمند باشد چراکه اين ملاک‌ها از سوي خالق هستي و اولياء الهي بيان‌شده‌اند که با اسرار هستي آشنايند و بهترين راهنمايان زندگي بشر هستند.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html